Rating: Opinii: 5 din 5 pe baza a 1 opinii
In stoc - Livrare rapida prin curier
Livrare la EasyBox
Categoria: Traditionale
Distribuie:
Absintul Pernod a fost produs pentru prima dată în 1795 de Henri Louis Pernod și Daniel-Henri Dubied în Couvet, Elveția. Apoi, în 1805, Pernod și-a construit o distilerie mai mare, în Franța, în micul orășel Pontarlier. În secolul al XIX-lea, lichiorul produs din pelin, anason, fenicul și alte plante aromatice, numit și “zâna verde” a devenit una dintre cele mai consumate băuturi în marile capitale ale Europei, cât și pe continentul nord american.
Din cauza preconcepțiilor legate de efectele acestei băuturi asupra omului, la sfârșitul perioadei Belle Epoque (circa 1914 - 1915), în timpul Marelui Război, absintul a fost interzis în Franța, în celelalte state din vestul Europei cât și în SUA. În toată această perioadă, Pernod Fils și-a continuat activitatea prin producția a numeroase tipuri de lichioruri și băuturi alcoolice rafinate. Până în anii '60 absintul și-a pierdut popularitatea, iar Pernod a încetat să îl mai producă. După anul 1975, Pernod și-a unit forțele cu Ricard (fondat de Paul Ricard) și a devenit unul dintre cele mai mari grupuri din industria producătorilor de băuturi alcoolice. În ultimii ani, Pernod Ricard a reluat producția de absint și a revenit treptat la o variantă inspirată de rețeta creată în Epoca Frumoasă.
Culoare: verde pal, limpede
Miros: vegetal și floral mulțumită petalelor de violete. Înzestrat cu parfumuri ce se întrec sub nări, asemenea unor sticluțe cu esențe așezate laolaltă. Notele de fenicul, coriandru și anason stelat aduc revelația unei băuturi create într-o perioadă definită de eleganță și descoperire
Gust: vegetal și lemnos, cu esență de pelin, împrospătat de coriandru și anason
Final: lung, putin amar, lemnos, vegetal
Alcool 68.00%
Categorie Traditionale: | Absinthe |
---|---|
Producator Traditionale: | Pernod 68 |
Tara De Origine Traditionale: | Franta |
Alcool: | 68.00% |
Volum: | 0.7 litri |
Greutate Produs: | 1.20 kg |
Moscu
Rating:
31/03/2022 08:25foarte bun