Rom Premium Japonez
Rating: Opinii: 0 din 5 pe baza a 0 opinii
In stoc - Livrare rapida prin curier
Livrare la EasyBox
Categoria: Rom
Distribuie:
Kikusui este una dintre cele mai cunoscute distilerii situate in arhipelagul sudic Shikoku din Kuroshio - un oras localizat in regiunea estica a prefecturii Kochi, recunoscuta a fi primul dezvoltator din industria prelucrarii trestiei de zahar; mai mult de atat, este cunoscut si pentru faptul ca la inceputul secolului al-XX-lea a fost cel mai mare producator din acest domeniu. De-a lungul timpului, inca de la inceputul anilor '90 Kikusui a fost premiat in multe randuri, cunoscand succesul atat in competitii din tinutul japonez, cat si in Anglia, prin multipla participare la "Competitia Spiritelor" - Londra, la categoria reprezentativa (new-brew Sake). Numele acestei distilerii reprezinta combinatia inedita a doua cuvinte de-o simbolistica aparte aduse impreuna, "Kiku" inseamna crizantema, "sui" inseamna apa, dispuse sub acest construct, in traditia japoneza, reprezinta credinta unei tineretii eterne, iar acest nume este marca inregistrata a Japoniei inca din anul 1910 si parcurge o istorie frumoasa de peste un secol. Datorita amprentei sale in acest domeniu (al productiei locale a trestiei de zahar), Kikusui decide sa dezovolte acest spirit nou, un rom japonez cu totul aparte inspirat de traditia si tehnicile stravechi ale aceluiasi tinut. Dupa ce trece de prima faza, cea a prelucrarii trestiei de zahar, este pastrat timp de 7 ani in butoaie de stejar, timp in care romul dezvolta bogatia gustului, textura dulceaga si aromele de vanilie si caramel conforme romurilor maturate astfel, fiind foarte des asemuite romurilor de Caraibe, foarte iubite de pasionatii romurilor de acest tip. Nasul se bucura de arome multiple, atat dulci-cremoase precum mierea, cat si fructate, precum mango sau fructul pasiunii. Paleta este complexa, delicata, bogata prin prezenta ciocolatei fine, a caiselor si surprinzatorului ghimbir. Surprinde pana la final prin senzatiile florale si notele tipice de zahar brun si ghimbir proaspat.
Alcool 40.00%
Producator Rom: | Ryoma |
---|---|
Tara De Origine Rom: | Japonia |
Vechime Rom: | 7 ani |
Alcool: | 40.00% |
Volum: | 0.7 litri |
Greutate Produs: | 2.0 kg |