Abstract rosu
Eleganta si complexitatea acestui cupaj este data de caracterul si expresia foarte diferita a celor trei soiuri care se impletesc, venind fiecare cu accentele si personalitatea lui. Forta, barbatia, vigoarea Cabernetului Sauvignon, delicatetea, notele dulci ale Merlotului, feminitatea complex aromatica a Fetestii Negre, probabil cel mai renumit si valoros soi romanesc, duc la obtinerea unui cupaj elegant, expresiv, complet.
Culoare: Rosu intens cu nuante violet.
Vie – particularităţi:
Vârstă plantaţie - 14 ani
Poziţie plantaţie - expoziţie sud-vestică pe platou
Insolaţie – 2.000 ore (peste media ţării)
Precipitaţii – sub 400ml/an
Sol – calcaros, uşor argilos
Vinificaţie:
Strugurii au fost recoltaţi manual, în lădiţe, şi sortaţi fiind îndepărtaţi strugurii nesănătoşi, necopţi şi impurităţile vegetale înainte de desciorchinare şi presare. Mustuiala obţinută a fost fermentată la inox, la temperatură controlată, iar maturararea Maturate separat in baricuri de stejar timp de 16-18 luni.
Servire:
16-18°C; asocieri culinare: brânzeturi tip cheddar, gorgonzola, gouda, bulz, preparate pe bază de carne de vită, miel, vânat
Date tehnice:
alc-14,5%; zah-2,3gr/l; Aciditate totală-4,93; Aciditate volatilă-0,45.

Vezi toate produsele din gama Crama Trantu